De flesta långivare använder sig av UC när de gör en kreditupplysning på dig. Men det finns långivare som använder sig av till exempel Bisnode Kredit AB eller Creditsafe AB. Här får de inte veta din kreditvärdighet, eller hur många förfrågningar som gjorts på dig. Däremot finns dina tre senaste års inkomst medtagna och även de skulder du redan har. De är inte lika hårda i sin bedömning och godkänner lättare ett lån, även om din kreditvärdighet inte är på topp. I guiden här kan du lära dig mer om lån utan uc med direkt svar.

Ansöka om lån utan UC

Om du vill söka om ett samlingslån utan att det görs en UC-upplysning på dig, bör du inte behöva låna en högre summa pengar. Lån utan UC brukar inte röra sig om belopp på flera hundratusen. Men du kanske har många smålån, men inte på något högre belopp, och då kan det ändå vara skönt att ha alla samlade på ett och samma ställe.

Om du vill samla lån utan uc gå då in på nätet och gör en sökning på vilka långivare som erbjuder lån med ett annat kreditupplysningsföretag. Eftersom det finns en hel del att välja mellan, och alla har olika villkor och ränta, så kolla noga igenom dem. Ta dig tid och notera hur lång amorteringstiden är, kan du få två betalningsfria månader? Visst det fördröjer återbetalningstiden, men kan vara bra att kunna utnyttja om en oförutsedd utgift dyker upp någon månad. Har långivaren någon försäkring om din livssituation förändras? När du tar lånet kan du inte veta om du blir sjuk, är med om en olycka eller blir arbetslös. Bättre då att lägga till några hundra i månaden för att få bättre förmåner om det händer dig något.

Hur mycket kan du låna?

Eftersom det finns flera olika långivare, brukar de ha olika inriktningar. De större långivarna brukar låna ut flera hundratusen, men då krävs som sagt en högre säkerhet. De aktörer som har riktat in sig på snabblån utan säkerhet, och som inte använder UC, brukar endast låna ut omkring 10 000 kronor. Det är svårt att hitta någon som lånar ut mer, men oftast brukar långivaren ta en UC om du valt att låna mer än 10 000 kronor. Det är inte alltid att det framgår på ett tydligt sätt, så läs helst det finstilta.

Räntan

För ett privatlån utan UC är även räntan betydligt högre än hos de som tar en UC-upplysning. Långivaren innehar data som påvisar att de som tar ett lån utan UC, inte alls är lika pålitliga när det gäller ekonomi, som de som ansöker om ett vanligt privatlån. De brukar ha låg kreditvärdighet och sämre förmåga att betala tillbaka sitt lån. De har även tidigare skulder som de haft svårt att betala av i tid. Fördelen med dessa lån är att långivaren inte tar UC, och att du som har sämre förutsättningar att få ett vanligt lån kan låna ändå. Nackdelen är att du får betala högre ränta, och det är svårt att samla andra lån, eftersom du inte får låna mer än 10 000 kronor. Det är upp till dig att se till att ha en bra kreditvärdighet, för att lättare få ett lån och lägre ränta.