Det är inte det lättaste att få ett samlingslån om du har många förfrågningar hos UC. För varje kreditupplysning det görs på dig får du ett sämre kreditbetyg. De förfrågningar som gjorts på dig ligger kvar i ett år. Har du sökt om lån varje månad, kan det tolkas som om din ekonomi inte är stabil. Så kan du hålla nere antalet förfrågningar är det bra. Men om du nu redan har många förfrågningar och fått en dålig kreditvärdighet, och ändå behöver samla dina lån. Är alla chanser då borta? Det finns långivare som bortser från antalet förfrågningar men de är inte många, och de ställer större krav på dig.

Öka dina chanser till ett samlingslån

Att ha många smålån och krediter är mycket dyrare än att ha ett lån hos en och samma bank, det tar även längre tid att betala och hålla koll på alla fakturor. Har du bara ha ett lån att betala, är det givetvis mycket smidigare och det går även betydligt fortare. Du får också bättre kontroll över din ekonomi, utan en massa fakturor att ha koll på, och kan även tjäna tusenlappar per månad, som du kan spara eller använda till roligare saker.

Vad långivaren tittar på

När du ansöker om ett samlingslån och har många förfrågningar, tittar långivaren på din inkomst. Har den förändrats till det bättre under senare år? Har du jobbat hos samma arbetsgivare under en längre tid? Hur ser din arbetssituation ut? Vilka utgifter har du, både när det gäller smålån, krediter och andra utgifter som hyra med mera? Har du betalningsanmärkningar? Ju längre du arbetat hos samma arbetsgivare, har en bra och stadig inkomst desto lättare kan du bli beviljad ett samla lån trots många förfrågningar. Har du däremot låg inkomst, betalningsanmärkning och många förfrågningar hos UC är det troligare så att du får avslag på din låneansökan. Om du har betalningsanmärkningar som snart är betalda, bör du vänta med att ansöka om ett lån. Gör du det ökar du dina chanser att få ett lån betydligt.

Vid låg inkomst

Finns det några andra sätt att få ett samlingslån. Du kan försöka hitta ett extrajobb, som ger några extra tusenlappar varje månad. Du kan välja att ansöka om ett mindre belopp, chanserna brukar vara större att få beviljat ett lån då. Att ta hjälp av en medsökande, som har ett fast jobb med bra inkomst, höjer också betydligt chanserna till ett samlingslån.