Har du flera olika smålån, kan du spara flera tusen kronor genom att samla dem kostnadsfritt. Det finns många långivare som erbjuder samlingslån ända upp till 600 000 kronor. Du kan vända dig till ett låneföretag som samarbetar med flera olika banker, vissa ända upp till 35 stycken. Då hjälper låneföretaget dig att kontakta dessa banker, och talar om för dem hur mycket du behöver låna. Bara en enda UC-upplysning görs på dig, och det är en stor fördel.

De här långivarna har sedan 24 timmar på sig att komma med förslag på den summa de kan tänka sig låna ut, vilka villkor och ränta de erbjuder. Oftast kommer svaren betydligt snabbare, redan efter ett par minuter. De svar du får är heller inte bindande, så du kan avstå, utan att det kostar dig någonting. När du fått alla svar, kan du i lugn och ro gå igenom dem, och se vilket lån som passar bäst för dig. Du får bara välja ett av de förslag du får.

Meningen med att samla lån och krediter

Eftersom det är betydligt dyrare att ha flera mindre krediter, avbetalningsköp och lån, är det givetvis bra att få ner månadskostnaderna. Du kan spara flera tusenlappar genom att samla din lån. Många smålån kräver också ofta kortare avbetalningstid. Har du färre utgifter på lån etcetera, kan du förutom att få lägre ränta, även förlänga lånets avbetalningstid.

Hur betalas lånet ut?

Beroende på vilken långivare du väljer sker det på två olika sätt. En del långivare vill att du ger dem upplysningar om vilka lån och långivare du har, och sedan betalar de av dessa. Då får du inga pengar på ditt bankkonto. Andra långivare väljer istället att betala ut hela lånet till dig och så får du själv betala av de skulder och krediter du har. I och med att du samlat dina lån och krediter, har du även lättare att hålla koll på din ekonomi.