Ett omstartslån är en form av samlingslån som är till för de låntagare som behöver låna pengar trots låg kreditvärdighet och många kreditförfrågningar. Denna typ av samlingslån har tagits fram specifikt för de människor som av olika anledningar har tagit för många krediter och dyra blancolån som närmast är utsiktslösa att betala av. Med ett omstartslån eller ett samlingslån får dessa låntagare en möjlighet att betala tillbaka med lägre krav, bättre ränta och schysstare villkor.

Söka omstartslån

Det är möjligt att söka ett omstartslån om man vill samla och lösa andra dyra lån och krediter för att förbättra sin ekonomi och bli av med snabblån och kontokrediter. Samlingslånet gör det möjligt att sänka både räntekostnader och låneskuld samtidigt som alla smålån samlas på ett enda ställe. Kraven för att få ett omstartslån är ganska höga. Man måste vara över 25 år, ha en varaktig inkomst antingen i form av lön eller pension. Det krävs även att man har tillgång till en bostad, i vissa fall krävs det också att man äger den. Har man betalningsanmärkningar bör de inte vara alltför många. Man kan dock öka sina chanser att beviljas lånet genom att ha en medsökande som ger bankerna och lånet extra säkerhet.

Tips och råd

Med tanke på att alltför många kreditförfrågningar leder till ett försämrat kreditbetyg är det en mycket god idé att använda sig av en jämförelsesajt för att hitta det ultimata samlingslånet. Ett bra tips är också att noga överväga återbetalningstiden så att den blir realistisk och vare sig för lång eller för kort. Det går att låna utan UC, men då är de tillgängliga beloppen oftast lägre och räntan högre. Det finns en hel del låneförmedlare som har specialiserat sig på samlingslån, nystartslån och omstartslån. Det hela går ut på att i samråd med kreditgivaren skapa ordning och reda i finanserna och påbörja en hållbar resa mot att bli skuldfri.